{ "title": "Yüzde Tümör", "image": "https://www.tumor.gen.tr/images/Yuzde-Tumor-19.jpg", "date": "19.01.2024 00:00:59", "author": "sibel şakar", "article": [ { "article": "Yüzde tümör, oluşması, diğer bölgelerde çıkan tümörlerden çok daha fazla önem arz etmektedir. Çünkü yüz bölgesi kişiler arasındaki iletişimde önemlidir. Böylece kişiler yüzde çıkan patolojilere daha fazla itina gösterirken tedavilerine çok daha önce başlar. Bu bakış açısından hareketle yüzde tümör oluşumda köyü ya da iyi huylu olsun tedavi edilmeleri şarttır.

Yüz bölgesinde deri kanserinin neden olduğu tümörler genel kanserlerin yüzde ellisini oluşturur. Bu nedenle bu tür oluşumlar ihmal edilmemelidir. Masum görünen yararlarının oluşumunda kanserli hücreler rol oynayabilir. Bu gibi durumlarda erken davranıldığında tedavi çok daha başarılı olur.

Yüz Tümörleri Çeşitleri
Yüzde tümör oluşumlarından en çok bazal hücreli kanserler görülür. Daha sonra Yassı epitel hücreli kanser ve diğerleri takip etmektedir.

Yüzde Tümör Oluşma Neden Olur?
Yüzde Tümör Belirtileri Nelerdir?
Yüzde Tümör Rahatsızlığının Tanısı Nasıl Konulur?

Yüzde oluşan tümörün kanserli olup olmadığının tek tanı yöntemi biyopsidir. Yaradan ya da nodülden alınan yeteri miktardaki parça patoloji laboratuvarına gönderilir. Sonuç yaklaşık olarak 5 günde çıkar ve tanı konur.

Yüz Tümörlerinin Tedavisi Nasıl Yapılır?
  • Cerrahi Tedavi: Ciltte kanserli yapının en hızlı tedavisi cerrahi uygulamadır. Tümör etrafında güvenli sınır belirlenir ve bu doku çıkarılır. Açık kalan bölge küçük olduğunda primer olarak kapatılırken defekt alan büyükse etrafı sağlam dokudan kaydırılarak flep yöntemiyle tamir edilmektedir.
  • Radyoterapi: Bazen direkt bazen de cerrahi işlem sonrasında destekleyici tedavi olarak kullanılabilir. Eğer hastanın cerrahi müdahale şansı yoksa tümörlü dokunun küçülmesi için de uygulanabilmektedir.
  • Kemoterapi: Yüzde tümör oluşumlarında kemoterapi yapılmaz.
" } ] }