{ "title": "Dev Hücreli Tümör", "image": "https://www.tumor.gen.tr/images/dev-hucreli-tumor.jpg", "date": "21.01.2024 01:41:37", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Dev hücreli tümör, tam olarak kemiklerde görülen bir tümör türüdür. Bu tümör türü, gerekli önlemler ve müdahaleler yapılmadığında son derece tehlikeli durumları meydana getirebilmektedir. Aslında tıbbi olarak yapılan araştırmalara göre dev hücreli tümör son derece iyi huylu ve gerekli müdahaleler yapıldığında çok büyük problemlere neden olmadan çok kolay bir şekilde ortadan kaldırılabilen bir sorundur. Fakat bu iyi huylu tümöre gerekli müdahaleler yapılmadığında zamanla sorunlara neden olarak insanları zor durumda bırakmaktadır. Hızlı bir gelişme gösteren dev hücreli tümör, en çok yirmi ile kırk yaşları arasında görülen bir tür tümördür. Tabi ki diğer yaşlarda da bu tür tümörlerle karşılaşılabilir. Fakat dev hücreli tümörün risk grubu bu yaş aralıklarıdır. Çocuklarda ve yaşlılarda çok fazla görülmeyen bu tümör, bu avantajı ile pek çok insandan uzak bir şekilde görülmektedir. Genellikle hastaların kemiklerinin uç kısımlarında görülen bu problem en çok diz bölgelerinde ve yakın bölgelerde meydana gelmektedir. Bunun aynında el bileklerinde ve kalça gibi kemiklerde çok sık karşılaşılmaktadır.

Dev hücreli tümör müdahale edilmediğinde ve gerekli önlemler alınmadığında kişide travmalar gözlemlenmektedir. Bunun yanında tümörün neden olduğu ağrı durumları da yine bu kişilere son derece zarar vermektedir. Bazı insanlar bu tür problemlerin yaptıkları diyet nedeni ya da çevresel faktörlerden dolayı meydana geldiğini düşünürler. Fakat bu düşünce son derece yanlıştır. Çünkü dev hücreli tümörün çevresel faktörlerle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Genellikle dev hücreli tümör kendi kendine kemik üzerinde gelişen bir tür tümördür.

Dev Hücreli Tümör Belirtileri Nelerdir?
İşte bu belirtilerle kendisini gösteren dev hücreli tümör, göstermiş olduğu belirtilere bakılarak hissedilebilecek bir problemdir. Kişi bu belirtilerin herhangi birini hissetmesi durumunda zaman kaybetmeden doktora giderek gerekli müdahalelerde bulunmalıdır.

Dev Hücreli Tümör Tanı Nasıl Konulur?

Dev hücreli tümör, genellikle kişinin şikâyetleri üzerine doktor muayenesine girerek yapılan laboratuvar testleri ile ortaya çıkarılmaktadır. Bu testler sonrasında radyolojik olarak bazı incelemeler yapıldıktan sonra tümörün varlığı ve türü tespit edilebilmektedir. Eğer istenirse tomografi, röntgen gibi tıbbi görüntüleme cihazları kullanılarak bu sorun derince incelenir.

Dev Hücreli Tümör Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dev hücreli tümör probleminin tedavilerden sonra kendisini yenileme durumu oldukça yüksektir. Öyle ki yüzde ellilere kadar çıkan bu ihtimal yapılan çalışmalara rağmen düşürülememektedir. Yapılan cerrahi işlemler sonrasında bu problem tamamen ortadan kaldırılabilir. Geliştirilen yöntemlerle bu sorun günümüzde tekrarlama olasılığı yüzde ona kadar düşürülerek uygulanmaktadır.
" } ] }