{ "title": "Çocuklarda Beyin Tümörü", "image": "https://www.tumor.gen.tr/images/Cocuklarda-Beyin-Tumoru-18.jpg", "date": "20.01.2024 06:10:54", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Çocuklarda beyin tümörü, aslında aynı şekilde yetişkinlerde de meydana gelen bir durumdur. Direk olarak kişilerin beyinlerinde bulunan bazı dokuların anormal gelişimlerden kaynaklanan bu tümörler, müdahale edilmediğinde sonucunda ölümü getiren rahatsızlıklardır. Bu nedenle çocuklarda görülen beyin tümörleri, insan hayatında ciddi risk oluşturmaktadır. Beyin tümörleri, insanlarda çocukluk dönemlerindeki kanserler arasında çok görülen lösemi rahatsızlığından sonra ikinci sırada gelmektedir. Birçok farklı nedene bağlı bir şekilde oluşum gösteren çocuklarda beyin tümörü, gerekli olan önlemler alınmadığında hızlı bir şekilde artan bir rahatsızlıktır. Aslında çocuklarda görülen beyin tümörlerinin birçok nedeni olduğu söylense bile bu nedenlerin birçoğu net olarak ortaya çıkarılamamıştır. Eski tarihlerden beri yapılan araştırmalara rağmen net bir neden elde edilememiştir. Fakat bazı durumlar direk olarak çocuklarda beyin tümörü riskini iki katına çıkarmaktadır. Beyin tümörlerine daha önceden de belirttiğimiz gibi zamanında müdahale yapılmalıdır. Çünkü insanlarda bu sorun tedavi edilmezse, sonunda ölüme neden olmasa bile kalıcı olarak nörolojik problemlerin oluşmasına da neden olacaktır. Çocukluk çağlarında kişilerin sinir sistemlerinde bulunan tümörlerin yarısından çoğu anatomik olarak posterior fossa olarak bilinen bölgede meydana gelmektedir. Genel olarak bakıldığında çocuklarda beyin tümörü, günümüzde karşılaşılan kanser hastalıklarının yüzde yirmisini oluşturmaktadır.

Çocuklarda beyin tümörü ne gibi belirtilere neden olur?
Çocuklarda beyin tümörü neden olur?

Daha önceden de belirttiğimiz gibi çocuklarda beyin tümörü rahatsızlığının net olarak bir nedeni bulunmamaktadır. Fakat bazı insanlarda meydana gelen sorun aile içerisinde genetik olarak görüldüğü için bu duruma neden olan etken kalıtsallık olarak ele alınır. Bunun yanı sıra çocuklarda beyin tümörüne neden olan etkenlerden bazılarının da hava kirliliği, doğum sırasında alınan hasarlar, bazı organik bileşimler, bağışıklık sistemini baskılayıcı tedaviler gören çocuklar ve daha da önemlisi aşırı radyasyona maruz kalmış çocuklarda bu tümör rahatsızlığı çok görülmektedir.

Tanı ve tedavi nasıl yapılır?

Çocuklarda beyin tümörü rahatsızlığının meydana getirmiş olduğu belirtiler ele alındığında direk olarak yapılan testler sonrasında net tanı konulmaktadır. Özellikle tıbbi görüntüleme cihazlarıyla bu tanı çok daha rahat bir şekilde konulur. Daha sonrasında ise tedavi aşamasında çeşitli ilaçlar kullanılarak hastalık ortadan kaldırılmaya çalışır. Fakat herhangi bir iyileşme görülmezse bu durumlarda cerrahi müdahaleler, radyasyon tedavileri, kemoterapi gibi tedaviler uygulanabilir.
" } ] }