{ "title": "Bağırsak Tümörü", "image": "https://www.tumor.gen.tr/images/bagirsak-tumoru.jpg", "date": "19.01.2024 16:58:53", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Bağırsak Tümörü, Sindirim sisteminin bir parçası olan bağırsak ince bağırsak ve kalın bağırsak olarak ikiye ayrılmaktadır. Bağırsaklar içerisinde en uzun olan kısmı ince bağırsak olarak adlandırılmaktadır ve ince bağırsak kalın bağırsağa göre daha dardır. İnce bağırsakta tümör görülmesi de kalın bağırsağa oranla çok nadirdir. Kolon ve rektumdan oluşan kalın bağırsağın çeşitli tabakalardan oluşan duvarları vardır. Bağırsak tümörü bağırsağın en iç zarı tabakası olan kalın bağırsakta başlamakta ve tedavi edilmediği zamanda kalın bağırsağın altında bulunan kas tabalarına ve zamanla da bağırsağın duvarına doğru büyümektedir.

Bağırsak Tümörü (Kanseri) Belirtileri: Kalın bağırsak kanseri hastalarında rektumda ya da dışkıda kanama, ishal, karın bölgesi ya da rektumda yumru, kilo kaybı, yorgunluk, rektumda gerilme hissi ve karın bölgesi ya da rektumda ağrı gibi bazı belirtiler görülebilmektedir. Abdomende sancı, şişkinlik hissi, kabızlık ve kişinin kendini hasta hissetmesi ise bağırsak kanserinin bağırsak tıkanıklığına sebep olması durumunda görülebilecek belirtilerdendir. Ancak, bu belirtiler sadece bağırsak kanserinde ortaya çıkmamakta ve başka hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. Bu sebeple de bu belirtilerden birini ya da birkaçını yaşayan kişinin bir doktora başvurarak nedeninin ne olduğunu öğrenmesi gerekmektedir.

Bağırsak Tümörü (Kanseri) Riskini Azaltmak için Yenilmesi ve Yenilmemesi Gereken Yiyecekler
Bağırsak Tümörü (Kanseri) Riskini Azaltan Diğer Faktörler
Bağırsak Kanseri Tedavi Yöntemleri: Kalın bağırsak kanseri tedavisinde genel olarak, cerrahi, radyasyon ve kemoterapi yöntemi uygulanmaktadır. Uygulanan bu tedavi yöntemleri tümörün yerleşim yeri ile ilerlemesinin hangi evrede olduğuna göre değişmektedir. Bu sebeple de tedavi öncesinde hasta ile ilgili bunları bilmek gerekmektedir.

" } ] }